View Single Post
Stary 27-03-2011, 00:31   #457
Jawe83
ford::amateur

Model: Alfą Romeo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał bromek25 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czemu twierdzisz, że nie jest wpisany żaden kod? oki, to mam narazie jasność że muszę podpiąć pod IDS/WDS, sprawdzić błąd, zakodować na nowo wszystkie wtryski, a jak dalej bedzie problem to dopiero naprawa wtrysków... ile kosztuje to sprawdzenie na WDS/IDS i zaprogramowanie na nowo wtrysków?? pzdr
Po prostu, w miejscu, w pamięci sterownika, gdzie powinien byc kod kalibracyjny wtryskiwacza, nie ma nic, bądź są wartości zerowe - dlatego komputer nie może go wysterować, dostaje przez to info z czujnika spalania stukowego, że jakaś masakra jest i tak oto mamy tryb awaryjny z popularnym błędem P233x... Taka już bolączka jednostek TDCi z pierwszego "miotu" mk3 - gubienie kodów, nierzadko bez powodu. Wada ta została wyeliminowana w mk3 po fl, gdzie sterownik wtryskiwaczy zintegrowano z ECU - tak przynajmniej słyszałem.
Ceny są zależne od tego, gdzie pojedziesz... Najdrożej bedzie w ASO, ale cieżko znaleźć inny warsztat z IDS. Ja może jestem z Warszawy, ale znam jedno miejsce w Gdańsku, gdzie mają IDS, już dwa razy programowano mi tam wtryskiwacze i wsio jest git! Jeśli chcesz znać cenę i namiary, zapraszam na priv.
Jawe83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem