Cześć Wszystkim,
Jestem od jakiegoś czasu szczęśliwym posiadaczem Mondeo Mk 3 z navi Denso, na który zdecydowałem się głównie pod wpływem lektury tego forum.
Testowa wersja płyty z mapami pochodzi również od kolegi z forum. I wszystko było świetnie, aż do czasu...
Do rzeczy: Miesiąc temu nawigacja straciła kontakt z rzeczywistością (tzn. z gpsem). Próbowała pokazywać położenie po żyroskopie, ale szło nieskładnie.
W końcu wylądowałem wg niej gdzieś na zielonej plamie.
Po resecie posypało się jeszcze więcej. Stwierdziła, że z pewnością jestem gdzieś koło Mikołajek, z których jest 10km do Sochaczewa, gdzie leży piękny węzeł autostrad. Zaraz obok na wschód zaczynają się Niemcy. Co do jasnej anielki ?! Dodatkowo przycisk PHONE przestał pokazywać panel z cyferkami, a zaczął wygłuszać radio. Zniknął też z menu serwisowego napis że mam BT (założę się, że był).
Menu serwisowe pokazało, że system widzi całą listę satelit. Potem dałem ciała i wcisnąłem w szalonym widzie "Load program", co skutkowało całkowitym unieruchomieniem Denso; widać wyłącznie prośbę o włożenie płyty z odpowiednim Softwarem.
W tej chwili mam przed sobą stos nagranych płytek CD,DVD, RW i nie RW różnych producentów z softem Upgrade znalezionym w internecie. Niestety za każdym włączeniem navi jest Disk incorrect. Zostałem z czarnym ekranem, martwymi głośnikami i regulacją klimy na czuja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pytania:
1. Czy jakaś dobra dusza z Warszawy i okolic ma płytkę z softem do navi która zadziałała w jej/jego przypadku?
2. A jeśli napęd z bagażnika padł? Czy można podłączyć choć na chwilę inny i wgrać soft? Pal diabli nawigację, niech choć radio odzyskam.
3. Czy można namierzyć jakoś który element na linii napęd-konsola navi daje ciała?
Pozdrawiam i z góry dziękuję!!!
Staszek