Witam, jako posiadacz Focusa II z 2007 roku proszę właścicieli "Mondziaków" o pomoc w wyborze właściwego rozmiaru opon do kupionych przeze mnie nowych felg 7,5J 17 cali, w które standardowo wyposażane były niektóre Mondeo koło rocznika 2008:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam dylemat co do szerokości - dziś dzwoniłem do Autoplazy w Warszawie i uzyskałem informację, że do tych felg były fabrycznie dodawane opony o rozmiarze 235/45/17. Jednak czytając wypowiedzi w internecie wydaje się, że zdecydowanie więcej osób do felg właśnie o szerokości 7,5J i rozmiarze 17" zakłada opony 225/45/17. Rozumiem, że taka opona jest troszkę węższa więc przy takim profilu 45 jest ona również niższa? Mi chyba bardziej zależy na "siedemnastkach" ciut bardziej komfortowych niż sportowych - tak więc czy szerokość 235 będzie najbardziej odpowiednia? Jak jest w waszych Mondeo?
A tak wygląda mój Focus jeszcze na standardowych felgach - prawda, że przy tych dodatkach koła wydają się za małe?
Aby tylko takie koło zmieściło się do Focus'owych nadkoli...
Z góry dzięki za podpowiedzi