Śledzę wątek dość długo pasjonując się ciętymi ripostami... zabawne jest jak ludzie za wszelką cenę starają się udowodnić, że: "moje jest bardziej mojsze niż twojsze"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się że reasumując należałoby stwierdzić, że:
- zdarzenia występują najczęściej w silnikach samochodów zakupionych na rynku wtórnym i do tego zaniedbanych.
- opiłki w układzie pojawiają się najprawdopodobniej w silnikach po wymianie turbo (niedokładnie przeprowadzone czynności czyszczące układ po śmierci turbiny)
- jesli samochód w większości swojego przebiegu, pokonuje drogi miejskie i sporadycznie trasy... należałoby zmieniać olej co (pi razy drzwi) 10 tysięcy kilometrów wraz z filtrem oleju.
- przy takiej częstotliwości wymiany oleju - najprawdopodobniej ryzyko zapchania sitka jest małe, jednak dla "spokojności" sumienia należałoby sitko ze śruby usunąć.
Czy coś jeszcze?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.