Temat: [Mondeo 2000-2007] pękniety intercooler
View Single Post
Stary 06-04-2011, 10:37   #22
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: pękniety intercooler

"na oko" nic nie sprawdzisz jak będzie umyty. najlepiej na jedną końcówkę założyć folię i ścisnąć gumką (albo jakoś inaczej zakorkować). ustawić IC pionowo tak żeby zatkany wylot był u dołu i nalać do pełna wody do środka. jak trochę odczekasz to będzie widać czy gdzież nie przecieka woda jeśli są dziurki.
Cytat:
Napisał berek1903 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a ze miałem IC walniety i był jedną stroną obnizony dlatego przez dziure wykapywało i wrazenie ze duzo jest w układzie
jeśli gdzieś jest dziura to nie ważne czy będzie ona u dołu czy u góry bo powietrze jest pod ciśnieniem i będzie wszędzie zaolejone gdzie ucieka powietrze

nie widzę do końca sensu kupowania używki bo ich cena waha się w granicy 150-200 zł a nowy uniwersalny o większej pojemności kupisz za 300-350 zł i wtedy w upały silnik nie będzie tracił mocy tak jak przy seryjnym IC. ja mam 140 a tu jest 180 http://allegro.pl/intercooler-chlodn...535009657.html

Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 06-04-2011 o 10:50
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem