View Single Post
Stary 06-04-2011, 22:40   #1
picku
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: C-Max Trend
Silnik: 1,6 Ecoboost 150kM
Rocznik: 2014
Domyślnie niezidentyfikowane skrzypienie podczas jazdy - co to może być?

Witam
Od pewnego czasu zauważyłem podczas jazdy dziwne skrzypienie/piszczenie, którego źródła nie jestem w stanie zidentyfikować. Na początku było bardzo rzadkie, ale z biegem czasu jego częstotliwość wzrasta. Próbowałem dojść do tego kiedy ono występuje ale nie udało się. Czasami pojawiało się przy hamowaniu, czasami przy przyspieszaniu, czasami po nacisnieciu sprzegla, czasami jak jade pod gorke, a czasami jedynie jak z górki - wiec odrzucilem wplyw tych rzeczy. Wydawało mi się, że skrzypienie występuje przy skręcaniu, ale też nie zawsze, chociaz stosunkow czesto. Po wymianie opon, gdzie były odkręcane koła skrzypienie nadal jest. Ostatnio wymyślilem iż byc moze skrzypienie występuje przy wolnej jezdzie - najczesciej na 2 biegu. Potem pojawialo sie takze na 1 a ostatnio na 3. Co dziwne najczesciej nie wystepuje od razu jak ruszam ale po jakims czasie. Wydaje mi sie ze odlgos dochodzi gdzies z przodu ale na tyle trudno wewnatrz auta to zidentyfikowac, wiec na 100% pewnosci nie mam. Musze jechać do serwisu aczkolwiek macie jakis pomysl co to moze byc?
picku jest offline   Odpowiedź z Cytatem