Cytat:
|
ale błąd który odczytał mi komuter nie ma raczej nic wspólnego z czujnikiem predkości, czy sie myle???
|
z tymi błedami to jest roznie, nie jest tak ze skoro komputer pokazuje jakis blad to usterka tkwi w elemencie/czesci ktora on wskazal, bo na pojawie sie danego bledu moze miec wplyw cos innego. podam ci przyklad: u mojego taty w mondeo mk3 1.8 byl blad wypadania zaplonu na cylindrze 4, wszystko by wskazywalo na problem z ukladem zaplonowym lub wtrysk do tego dylindra, a winowajca okazal sie czujnik temp. powietrza zasysanego -byl zabrudzony.
Cytat:
|
rozumiem ze jak czujnik predkości jest dobry i działa poprawnie nie odpowiada tylko za predkosciomierz???
i jak działa to działa a jak sie go odłaczy powinny sie dziać jakieś dziwne rzeczy pokazujace ze jest odłaczony, dobrze kumam????
|
na pewno po jego odlaczeniu powinny byc jakies efekty (negatywne), a u ciebie, jak piszesz, ich nie bylo - dlatego zainteresowalbym sie nim.
Cytat:
|
mówi ze to albo przepływomierz albo jakis tam czujnik przepływu powietrza
|
o tym czujniku wlasnie pisalem wyzej podajac przyklad problemu w mondeo mojego taty. u siebie tez mialem z nim problem, byl zabrudzony i pokazywal blednie temp. powietrza zasysanego przez co na zimnym silniku dlawil sie (zalewalo go benzyna), po czyszczeniu i adaptacji jak reka odjal. mozesz go wyczyscic, nie jest to trudne. w tych silnikach nie ma przeplywomierza, jest MAF - czujnik temp. powietrza zasysanego.
sprawdz jeszcze zawor sterowania klapkami, tak jak kolega Karloss podal w drugim temacie, ktory zalozyles. byc moze wogole nie ma sterowania klapkami. najlepiej odpal auto otworz maske i popatrz czy przy dodawaniu gazu ciegno klapek sie rusza.