Naprawa blach-lakier z OC sprawcy - gdzie ?
Witam szanownych forumowiczów ! Na wstępie chciałem przywitać się ze wszystkimi, bowiem jestemświeżo zarejestrowanym użytkownikiem forum. Choć przyznam, iż podglądam je od grudnia 2010 r., kiedy to kupiłem moje piękne autko (pierwszy Ford w życiu)… No właśnie, piękne to one było do zeszłej niedzieli, kiedy to zielone Polo na Brzezińskiej wjechało mi w zadek :( Na szczęście moje blachy z zewnątrz całe, jedynie niewielkie otarcia na błotniku tylnim i klapie (moim zdaniem do spolerowania). Do zrobienia (formowania czy jak to tam się nazywa) mam jednak wnękę koła zapasowego, bo Polówka wbiła się pod moje autko i pewnie pas tylni też do roboty, choć klapa bagażnika zamyka się praktycznie normalnie - więc nie wiem. Zderzak oczywiście szrot. W każdym razie robota będzie z OC sprawcy (Inter Risk) i wszystkie te elementy rzeczoznawca ujął w protokole. No i teraz mam dylemat, gdzie oddać auto, żeby robota była wykonana tak, żeby nie było śladu po tej kolizji… mam zamiar tym autem pojeździć jeszcze długo, a poza tym, kiedyś będę chciał je sprzedać, a podłoga bagażnika wiele mówi o przeszłości samochodu. W moim wypadku nic wielkiego się nie stało, ale ktoś zawsze może powiedzieć że coś tu jednak było robione, więc….no i szereg domysłów. Czytając forum, odeszła mi ochota na ASO na Brzezińskiej, choć tam chciałem jechać od razu (gwarancja na blachę itd., auto jest z 2008 r.). Panowie, poradźcie jakieś miejsce gdzie mają pojęcie o robocie… czy jednak ASO (z uwagi na gwarancję na blachę) ? Ja już zgłupiałem…
|