Cytat:
|
...regenerować turbinę???
pomóżcie.
|
Nie ruszaj ani turbiny ani silnika..problem jest z pompa i naniej sie skupmy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zaczniesz cos krecic z turbina to mozesz tylko gorzej zrobic. Przy tym przebiegu wszystko jest juz dawno dotarte i moze troszke zaczynac olej puszcac co nieznaczy ze warto z tym cos robic jesli oleju nie dolewasz.
U mnie tez widac jakies plamy na turbo(215kkm) ale oleju nie dolewam(na 25kkm ubedzie moze z 300-400ml) a silnik z kazdej strony wilgotny od oleju.
Jak nie kapie to niech sobie bedzie. Zruszysz obudowe turbiny...to dopiero zacznie cieknac bo gumki-uszczelniacze juz nie nowe.
wrcajac do sprawy.
Cytat:
|
...zrobiłem test z kostka lodu i pali bez nic złożyłem chwile postał i od strzała nie zapalił dopiero po kilku dobrych kręceniach..
|
czyli jak polozyles kostke lodu na pompie to silnik zapalal dobrze?
czy tez bylo zle? wyjasnij bardziej precyzyjnie....
Mysle ze mam sposob na to jak trafic w rozwiazanie twojego problemu.
Ale jutro dokladnie opisze dopiero jak odpiszesz na powyzsze pytania.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bedzie to potwierdzenie testu z lodem ktory to test nie jest precyzyjny, tylko orientacyjny.
tak czy siak zrobic to potrzeba bo na zime bedziesz musial wymienic rozrusznik bo padnie od krecenia.