Temat: [Galaxy 1994-2000] Spadek mocy na ciepłym silniku 2.0 G+B
View Single Post
Stary 14-04-2011, 10:03   #5
bulixonyo
ford::beginner

Model: Galaxi
Silnik: 2.0
Rocznik: 96
Domyślnie Odp: Spadek mocy na ciepłym silniku 2.0 G+B

Cytat:
Napisał ferdek1962 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego podejrzewałbym parownik instalacji gazowej Kazdy "gazownik "powinien poradzić sobie z tym tematem albo kompletna wymiana albo taniej -zestaw naprawczy tnz. membrana sprężyna itp. Powodzenia
Szanowny Kolego.

Gazownik kolokwialnie mówiąc "kuca" na tym temacie.
Wymienił 2 filterki i na tym dzieło swe zakończył..

Cytat:
Napisał kuczol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko że kolega pisze że na benzynie i gazie to samo.
A może cewka/i szlag trafia jak się zagrzeje? Rozdzielacz w tym silniku jest? Też może czujnik Halla. Ja bym raczej przyczyny szukał w zapłonie, jeśli na benzynie też jest problem.
No chyba że coś gorszego - po zagrzaniu zawory się nie domykają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy Szanowny Pan Kuczol ma wiedzę, czy temperatura ma cokolwiek wspólnego z działaniem cewek. Nie wiem czemu ale intuicyjnie też wydaje mi się że to wina cewek..

Cytat:
Napisał darcio70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem coś podobnego, do obiawów dodałbym twardniejący pedał hamulca okazało sie ze to zawór zwrotny na serwie po wymianie jeżdzi normalnie. jakiś problem z podciśnieniem. objawy miałem takie same, a czego mechanicy nie wymienialiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy Szanowny Kolega może powiedzieć coś więcej o zjawisku?
Darciu jak to ogarnołeś i za ile mnie więcej.. Tyle ze w tej historii pedał jest ok.. Hamulcowy w znaczeniu.

Dzięki za podpowiedzi..
Może ktos cos jeszcze??
bulixonyo jest offline   Odpowiedź z Cytatem