Cytat:
|
Niby idealnie,ale tak nie jest.Od czasu do czasu gdy silnik jest cieply wybija sprezynka,pompa i wtryski sa nowe a mimo to te klopoty.Blad P 0251-cisnienie na listwie Cammon Rail.
|
Mam podobne kłopoty, wtryski zregenerowałem sam (dwa lekko przelewały), próba przelewowa po regeneracji na IDS-ie 18,18, 19 i 20 ml (przy górnej granicy 45 ml - bardzo dobry wynik). Tak przy okazji: próba przelewowa na IDS-ie nie jest tylko na wolnych obrotach - kilka razy tester gazuje ostro silnik...
Jednak tryb awaryjny nadal pojawiał się (błędy P0251 i P1211), ale tylko w ciepłe dni. W taki właśnie dzień pojechałem na tester, kumaty diagnosta wziął laptopa IDS-a na kolana do auta i pojechaliśmy. Wyrzucił na ekran kilka podstawowych parametrów w tym (na co wskazywały błędy) ciśnienie na listwie. Okazało się, że w momencie wchodzenia w tryb awaryjny (ok. 2000 obrotów i depnięty gaz) ciśnienie na listwie nie było za małe, ale zdecydowanie za duże (powinno być 140, było 190).
Przyczyny mogły być trzy:
-walnięty czujnik ciśnienia na listwie
-walnięty zawór regulacyjny IMV w pompie
-walnięta pompa.
Ponieważ zakład jest dobry, zaproponowali mi - bym nie wchodził niepotrzebnie w koszty - podmianę zaworu IMV na inny używany, ale sprawny oraz szyny z czujnikiem (mieli silnik z Transita 2,0 tdci/130KM zajechany przez kierowcę, z niego wyjęli).
Wczoraj włożono zawór, jazda z testerem nie wykazała skoków ciśnienia, ale chcę jeszcze kilka dni pojeździć bo ma być ciepło ( w zimne dni NIGDY nie wchodził w tryb awaryjny). Dzisiaj właśnie wróciłem z trasy ok. 80 km, jest ciepło, deptałem go ostro, nic się nie dzieje...
Zastanawiałem się jeszcze nad wymianą na próbę całej szyny z czujnikiem, ale zachowanie auta wskazywało raczej na to, że rzeczywiście ciśnienie jest za duże i czujnik nie przekłamuje (wyjątkowy kop i odejście miedzy 1800-2500 obrotów jakiego dawniej nie było - wtedy jest największa dawka wtrysku).
Opisuję wszystko dokładnie, bo obrazuje to jak powinien postępować dobry, profesjonalny zakład. Nie tylko nie wpuszczają klienta w niepotrzebne koszty, ale jeszcze chcą autentycznie pomóc. Niestety - ten warsztat robi TYLKO Transity.
Aprox99 - powinieneś wykonać test w trybie rzeczywistym, tak jak opisałem. Jeżeli masz nową pompę (zapewne z nowym zaworem regulacyjnym) i zrobione wtryski - zostaje jako najbardziej podejrzany czujnik na szynie (wymienia się w komplecie, czujnik nie występuje samodzielnie). Próba w trybie rzeczywistym pozwala na porównanie parametrów po wymianie...
Ale błąd P0251 to może być też jakaś błahostka, np niedrożny filtr lub smok w zbiorniku. Musisz wiedzieć, jak kształtuje się ciśnienie na szynie... Jeżeli jest ZA WYSOKIE odpada - jako podejrzany - cały układ zasilania od zbiornika do pompy