View Single Post
Stary 16-04-2011, 22:51   #59
four40
ford::average

Model: Focus II
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał SMUTNYINDYK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki four40, już wiem, ale mam jeszcze jedno pytanie-czy ten przewód oporowy wsuwa się normalnie wsuwkami jak z pokazanej fotografii na istniejące już w kostce odpowiednie blaszki w 1 i 26, czy trzeba coś dolutowywać czy przerabiać?
To zależy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może nie musisz nic mostkować

Mam FFII z 2006 w wersji Gold lub Titanium z polskiego salonu, czujnik zmierzchu, funkcja AUTO.

Zabrałem się wreszcie za te światła ze śfagrem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i okazało się, że nie muszę nic mostkować bo mam fabrycznie zmostkowane. Z pinów 1 i 26 wychodziły do wiązki kable. Okazało się, że to jeden kabel i jego dwa końce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli jeżeli z tych pinów wystaje kabel to znaczy, że instalacja jest przygotowana do świateł dziennych. Wystarczy wpiąć przekaźnik R15 i brakujący bezpiecznik F71/F135. Jeśli nic z tych pinów nie wystaje trzeba zrobić mostek ze zwykłego kabla (takiego samego jak pozostałe we wiązce z dwoma spinkami większą (do 26) i mniejszą (do 1). Te spinki (standardowe w każdym sklepie motoryzacyjnym powinny być) wpinamy bezpośrednio na blaszki w zielonej kostce.
Ale...
światła dzienne (tylko przód) mam tylko jak przełącznik mam na AUTO. Po zmroku włączają się mijania (działa czujnik zmierzchu). Przełącznik na 0 nie mam żadnych świateł tak jak przed modyfikacją. Ale mi to nawet pasuje.

Ps. Ford jak zwykle namieszał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez four40 ; 16-04-2011 o 22:54
four40 jest offline   Odpowiedź z Cytatem