Cytat:
|
kol. zelazowy po pierwszym tankowaniu to nie będziesz widział różnicy zatankuj 3-4 razy do pełna i przejdź na on i wtedy napisz czy jest różnica
|
Dokładnie taki mam plan
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do filtra to racja, racja. Nie znam się na tym, w sklepie internetowym forda jest filtrów a filtrów, ale w końcu znajdę odpowiedni. Ewentualnie podjadę do "mojego" mechanika.
Co do rozmiękczania uszczelek, węży itd, to trochę się tego obawiam, ale w czerwcu czeka mnie wymiana oleju, tak więc przy okazji wszystko się skontroluje. W ogóle będzie zmiana oleju na rzadszy, więc w ogóle może się dziać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak w ogóle to bardzo mnie ciekawi jakie będzie spalanie. Bo jeśli będzie powiedzmy 10% większe, to w sumie nie będzie się opłacał ten bio. Szczerze, to mam jeszcze plan, żeby zebrać kilka litrów przepalonego oleju i go wykorzystać po małym przetworzeniu. To dopiero będzie ciekawe
PS. dzięki wszystkim za cenne porady!