View Single Post
Stary 18-04-2011, 19:40   #69
zelazowy
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Focus mk1
Silnik: 1.6 Zetec
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Diesel - biopaliwo ze stacji Bliska - mogę spac spokojnie?

Cytat:
Napisał Simson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kol. zelazowy po pierwszym tankowaniu to nie będziesz widział różnicy zatankuj 3-4 razy do pełna i przejdź na on i wtedy napisz czy jest różnica
Dokładnie taki mam plan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do filtra to racja, racja. Nie znam się na tym, w sklepie internetowym forda jest filtrów a filtrów, ale w końcu znajdę odpowiedni. Ewentualnie podjadę do "mojego" mechanika.

Co do rozmiękczania uszczelek, węży itd, to trochę się tego obawiam, ale w czerwcu czeka mnie wymiana oleju, tak więc przy okazji wszystko się skontroluje. W ogóle będzie zmiana oleju na rzadszy, więc w ogóle może się dziać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak w ogóle to bardzo mnie ciekawi jakie będzie spalanie. Bo jeśli będzie powiedzmy 10% większe, to w sumie nie będzie się opłacał ten bio. Szczerze, to mam jeszcze plan, żeby zebrać kilka litrów przepalonego oleju i go wykorzystać po małym przetworzeniu. To dopiero będzie ciekawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. dzięki wszystkim za cenne porady!