Odp: Denso plus Lanzur Vibe221 plus JBL GTO 1260BR
wejście po sygnale wysokim czyli podłączenie się do głośników ale wtedy tracisz tylne głośniki i gra tylko przód plus twój wzmacniacz z subem. ja mam podłączone to urządzenie, co prawda do fabrycznego sony ale zasada jest ta sama czyli grają mi wszystkie głośniki plus idzie sygnał do konwertera, do którego podłaczony jest subik. jakość dźwięku jest ok i przynajmniej jest jakiś bas i taki sposób podłączenia w zupełności wystraczy. jeśli będziesz chciał mieć w aucie naprawdę dobry dźwięk to i tak będziesz musiał zmienić audio.
w moim zestawie bas w radyjku jest ustawiony na 0 żeby nie przesadzić kiedy głośniej słucham muzyki (głównie chodzi o rezonans głośników w drzwiach) a i tak słychać jak pracuje sub bez specjalnego podbijania basu na wzmacniaczu (może +15-20% ale chyba nawet nie tyle). oczywiście należy użyć filtra Hpass wbudowanego we wzmacniacz i ograniczyć niskie tony do 150-200 Hz.
dla przeciętnego urzytkownika w zupełności wystarcza ten adapter/konwerter tylko nie wolno kupować jakiejś firmy krzak tylko w miarę znanych producentów. teoretycznie ten sinus live powinien być ok.
Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 19-04-2011 o 08:13
|