Temat: [S-MAX 2006-2015] Licznik Convers+ czy normalny.
View Single Post
Stary 19-04-2011, 08:58   #60
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Odp: Licznik Convers+ czy normalny.

Cytat:
Napisał Dinar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
E3 Emissions -- jest DPF czy nie ma
raczej nie ma, silniki Forda bez DPFa spelnialy norme EURO 3, tak mialem w 2.0TDCi

Cytat:
Napisał johop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może C+ jest niewykorzystany, może przydała by się możliwość jego indywidualnej konfiguracji...
a moze da sie podpiac telewizje?? a moze za duzo wymagam od forda?

Cytat:
Napisał Dinar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po zatankowaniu resetuje zużycie paliwa i śr.prędkość funkcją ''Usuń wybrany element'' dla każdego osobno i wtedy co kilka kilometrów zmienia się zużycie paliwa,jadąc pod górę pokazuje 9litrów z góry 6l
u mnie w ZB mam 2 komputery spalania sredniego, jeden zawsze sobie zeruje po tankowaniu a drugi zostawiam, wiec wiem jakie jest spalanie srednie od-do tankowania oraz na dluzszym dystansie (obecnie to chyba 12000km (bo przy zmianie akumulatora wyzerowalo sie wszystko). I to co fajne - jednym przyciskiem moge wszystko wyzerowac (oczywiscie tez kazda pozycje oddzielnie moge). A co do spalanie sredniego po wyzerowaniu - to normalne - przeciez spalanie liczone jest jako iloraz zuzytego paliwa i przejechanego dystansu: gdy zjezdzasz z gory spalanie jest b. male jak nie zerowe a dystans sie powieksza, przy malych wartosciach licznika takie zachowanie jest jak najbardziej normalne. Mam to samo, jak np wyjezdzam ze stacji, po wyzerowaniu mam przejazd spod swiatel na wiadukt i spalanie srednie oczywiscie wskakuje na pona 10l/100km, jak zjezdzam z wiaduktu (hamuje silnikiem) od razu spada do 7-8l/100km...
kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem