Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników
View Single Post
Stary 19-04-2011, 21:29   #242
mar79x1
ford::amateur

Model: Ford Mondeo MK4 Silver X
Silnik: 1.8 TDCI 125 KM
Rocznik: grudzień 2007
Domyślnie 1.8 tdci 125 KM - opinie

Takie kwestia:
Jestem od niedawna , szczęścliwym bądź co bądź, posiadaczem Mondeo 1.8 TDCI 125 KM z grudnia 2007 r. , przebieg 115 tkm. Przed zakupem pojechałem na diagnostyke do Forda (w Lublinie) i wykazało mi takie problemy, usterki:
1. Pewna liczba blędów w systemie, ale to chyba standard,
2. Lekki wyciek w tylnym amorku, ale oby dwa maja ok. 74 % sprawności, więc nie ma co panikować i chyba trzeba równo je wykonczyć i z czasem razem wymienić,
3. Lekki wyciek z przewodu zasilającego uklad kierowniczy, poziom płynu do wspomagania w normie, więc nie wiem czy to jakas nieszczelność na oringu czy jakieś pęknięcie, w każdym bądź razie temat do szybkiego załatwienia,
4. Jedna para kluczykow, auto kupione od firmy leasingowej i po prostu pewnie się druga para zawieruszyła, kluczyk można dorobić, może ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia w tym temacie, chętnie poczytam
5. Po założeniu opon letnich troche sciągało mi na prawo, przsełożyli mi koła po lewej stronie z przodu na tył i odwrotnie i jest spora poprawa ale to jeszcze nie jest chyba to. Na zimowkach szedl jak po sznurku
6. Przy 120 tkm mam robić rozszerzony przegląd tak? W serwisie mi powiedzili że jeszcze rozrząd nei był wymieniany ale że w tym modelu to robi się przy 160 tkm, prawda to?

Proszę o wskazówki na co mam jeszcze zwrócic uwagę. Dzięki z góry

Ostatnio edytowane przez mar79x1 ; 19-04-2011 o 21:32 Powód: korekta
mar79x1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem