......wreszcie ciepło i można spokojnie "podłubać w autku".....
......
to dla tych co nie mają instalacji "trzyżyłowej" od czujników otwarcia drzwi i fabrycznej wtyczki C226 do wskaźników.....
.....ja wykombinowałem coś takiego: zamiast ciągnąć kable od wszystkich czujników (łacznie z rozkręceniem wszystkich progów i wymianą wtyczek - czujniki na szczęście są trzypinowe) zastosowalem diody .....
...mogą to być dowolne diody o prądzie przewodzenia >5A .... ja zastosowałem diody z zasilacza komputerowego - podwójne diody 2x10A - to powinno wystarczyć...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum......
....jedyną robotą było przygotowanie wiązek z diodami i rozkręcenie progu przy drzwiach kierowcy....
.... jak przygotowałem diody jest na rys. 1......
...kolorowy przewód (80cm) połaczyłem z czarnym(80cm) i podłaczyłem do katody......do anody czerwony(80cm).....tak polutowanie diody zaizolowałem koszulką termo.....
.....we wiązce w progu znalazłem przewód od czujnika drzwi kierowcy (jest bliżej pierwszego słupka - rys.3 połaczony z trzema innymi - rys 2).... odciąłem go i podłaczyłem do niego czarny od diody ..... czerwony do pozostalych..... kolorowy przewód od diody podłaczyłem do pinu 1 wtyczki C226 .....
...następne trzy zestawy diód połaczyłem wg rys.4. (wszystkie czerwone kable są połaczone)....
...lokalizacja przewodów od pozostałych drzwi pokazana jest na rys. 5. (to te trzy odłaczone kabelki)..... czerwony od diód jest już podlutowany .......
....przewód od czujnika drzwi bagażnika jest bliżej środkowego słupka ( zaznaczony na rys.5.) .... podłaczyłem do niego przewód wyprowadzony z pinu 5 wtyczki C226 ..... ten nie wymaga żadnych diód .......
.... i teraz wiem które drzwi są niedomknięte ......
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum........