Jestem posiadaczem Forda Focusa II 1.8 TDCI kombi z 2005 roku właśnie na SIMENSIE. Powiem tak, kupiony z przebiegiem 140 000km., wymieniony kompletny rozrząd przy 149 000km, zmieniona mapa ze 115KM@320Nm na 142KM@371Nm przy przebiegu 150 000km., wymienione kompletne sprzęgło z dwumasą choć objawy były nieduże, mechanik powiedział że jeszcze 20 000km spokojnie bym na tym zrobił ale tak mam, że reaguje odrazu na usterki, aktualnie przebieg 185 000km. i poprostu LATA
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aż miło wsiąść i jechać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Aha i co do tego SIMENSA to właśnie na tym układzie wtryskowym (nie wiem jaka wersja i ile ich było) jest moment nie 280Nm jak podaje wszędzie FORD tylko 320Nm tak jak w przypadku FF II 2.0 TDCI. Jeżdzę na oleju VALVOLINE 5W30 pełen syntetyk, zmieniam filtry na czas leję dobrą wachę i raz na jakiś czas olej MIXOL, Poza tym nie mam żadnych EGRów, DPFów i innych cudactw. POZDro.