Cytat:
|
Ale tak sprawdzam samochody w Niemczech na autoscout24 i spokojnie idzie znaleźć samochody z przebiegiem pomiędzy 150-200kkm. Nie wiem, ale chyba Niemcy nie maja takiej mentalności jako Polacy, że zrobią wszystko aby jak najwięcej zarobić. I nie idą tak na beszczela jak chandlarze w PL. Wydaję mi się że chyba nie kręcą liczników. No szczególnie Ci prywatni sprzedawcy, bo na takich patrzę. Chyba, że się mylę?
|
Ostatnio pokazywano w telewizji reportaż, że 30% używanych aut w Niemczech ma przekręcone liczniki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są w Niemczech też Mondki po 150-200 tys. przebiegu, ale odpowiednio więcej kosztują.
Mój Mondeusz był sprowadzony od pierwszego właściciela jako 6 latek i miał niecałe 160 przelotu (na 99% oryginalny) co daje ok. 30 tys przebiegu rocznie, co jest raczej dolnaą roczną granicą przebiegu dla kopciucha w DE. Czyli obecnie roczniki 2001-2002 mają przebiegi średnio od 200-250 tys. km w górę.