a masz foke z salonu? czy twoje 120kkm to jest moze 220 albo 320kkm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo ja mam z salonu..i sprawdzone..przebieg 220kkm ..wymienione tylko pedal gazu i sterownik pompy zrobiony-zadne lozyska!. Jezdzila po kraju i po naszych dziurach..a 220kkm wytrzymala a felg o tych co wiem ze zostaly pokrzywione to jest około 6szt. Raczej 5szt z przedniego zawieszenia.
Dopiero w zeszłym roku brat wybrał sie nad może i wpadł na cos samochodem ze wyskoczył w powietrze i uszkodził akumulator-pekł w srodku i tulejkę na lewym wahaczu. Ale tulejka dopiero w tym roku bedzie zmieniana bo dopiero teraz zaczyna przeszkadzac.
Cytat:
|
Zawieszenie Focusa jest tak MOCNE ha ha ha, że w ETISie Ford pisze, iż połosie są zaprojektowane na....uwaga...200 000 km!!!!!!
Trwałość zawieszenia przód jest następujaca :-):
- amortyzatory w Focusach ciekną na potęgę,
- łożyska przód wytrzymują około 120 000km,
- ja wymieić musiałem tuleje wahacza przy 156 000,
|
Niemozesz mowic ze cos jest hu...jak nie wiesz co przeszedl samochod.
Niewiem co wy macie za samochody i co przeszly ale ja pisze o samochodzie bezwypadkowym z salonu co do ktorego jest 100%pewnosc>> co pomimo ze pokrzywil 5-6 felg to sie to sie nigdy nic niestało.
To nie bylo takie delikatne uderzenia bo nieraz ukrzywiona felga zachaczała o hamulec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zadne lozyska zadne amortyzatory nie ciekną pomimo iz jeden jest ukrzywiony bardzo malutko- zauwazylem bo biore sie wlasnie za zawieszenie- i sprawdzam co i jak.A napewno juz nie tulejki wahacza, choc w samochodzie jest 1 do wymiany ale nie uszkodzila sie sama.
mam drugiego swojego...w tym drugim nakretki od przegubów są tak zardzewiałe ze niema szans aby ktokolwiek kiedykolwiek je odkrecal. Aktualnie tez prawie 220kkm. Tez wszysstko oryginał i prawie jak nowe!!! ale samochód byl z austri i ktos nawet dbal o niego.
Acha ...prawie jak nowe..bo tylne zawieszenie..choc nie stuka nie puka to czuje ze jest mieksze...i wiem ze tulejki z tylu są właśnie słabsze.Ale do wymiany sie nie nadają tym bardziej ze wiem ze zamienniki beda jeszcze gorsze.
Inaczej jest w pierwszej foce krajowej z salonu..tylne zawieszenie jest juz wytłuczone i nie wytrzymało na aszych drogach -gumki na wachazach>>tez je bede robil pewnie w tym roku.