Temat: [Focus 2004-2008] Obsługa serwisowa klimatyzacji
View Single Post
Stary 22-04-2011, 15:08   #21
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Obsługa serwisowa klimatyzacji

Cytat:
Napisał skylla1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem - jesli chcesz być choć odrobinę wiarygodny, to podaj jakieś źródło fachowe potwierdzające zmowę producentów (podających wymagane ilości) i serwisantów klimatyacji (nabijających złośliwie za mało czynnika do każdego auta)
A czy ja mowie ze to jest jakas zmowa?
Producent podaje minimum przy ktorym dziala klimatyzacja ale sam nabija wiecej z tego co wynika nie tylko z mojej wypowiedzi ale i innych którzy sprawdzali po kilku latach ilosc czynnika i okazywało sie ze jest wiecej jak 740g.

Skylla1 nie rób już takiego zamieszania i sie nie czepiaj...podałem linki z wypowiedzi innych osób. Podam też linka jeszcze który się odwoła do jakiegoś innego źródła ale nie teraz...bo nawet nie pamietam w tej chwili gdzie to wyczytałem że te same samochody czasami wymagają innej ilości czynnika.

To nie chodzi o to ile producent podaje czynnika bo nawet mając mniej czynnika klimatyzacja bedzie działać, ale mając go tyle co potrzeba będzie naprawdę lepiej działąć.
Skylla1..jak znajde tego linka to go jeszcze podam..ale to na weekendzie..ale z gory informuje iz w tym temacie wiecej na twoje pytania czy stwierdzenia nie odpisze.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 22-04-2011 o 15:13
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem