View Single Post
Stary 23-04-2011, 10:18   #65
Miras.
ford::average

Model: 1
Silnik: Spalinowy
Rocznik: 79
Domyślnie Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.

Zacznę od City Car Gliwice gdzie odbierałem auto. Tej procedury nie da się za bardzo zchrzanić, ale jednak. Salon zamontował swoje podkładki pod tablice rejestracyjne. Tylna podkładka została tak zamontowana iż po roku wytarła lakier w tylnej klapie powodując powstanie ognisk korozji. Zorientowałem się dopiero gdy owe podkładki zmieniałem na zwykłe , czyli rok po zakupie.

Szumilas At Sosnowiec. Przegląd 1rok /25tyś

Na wstępie obsługujący mnie Pan zdecydował że wyminią mi podkładki pod tablice na swoje (wtedy jeszcze były z gliwic, a o ich felernym montażu nie wiedziałem), przy odbiorze auta podkładki były dalej z CityCar więc zapewne mechanik zauważył partactwo swojego poprzednika i wolał założyć spowrotem stare żeby nie było na "nich" (sprytne i skuteczne).
1. Po wymianie oleju, pozostawiono ubrudzony olejem cały wahacz i półoś, co skutkowało rozrzuceniem podczas jazdy oleju po całej feldze, zawieszeniu i nadkolu.
2. Wymiana uszczelek wiatrowych drzwi polegała na usunięciu starych, nie oczyszczając ramy z starego kleju i przyklejeniu nowych co oczywiście skończyło się ich odklejeniem jeszcze w serwisie. Na szczęście otrzymałem kolejne nowe, które założyłem już sam. Ponadto po kilku tygodniach skorodowała śruba ogranicznika drzwi, którą serwis dobrowadził do stanu nieodkręcalności przy wymianie uszczelek.
3. Usługa zewnętrzna (płatna) geometria kół polegała na zamianie kół przednich lewa na prawą i odwrotnie. (nakrętki drążków nawet nie ruszone).

Szumilas AT S-c zniechęcił mnie dożywotnie z realizowana gwarancji i serwisowania aut w ASO.
Miras. jest offline   Odpowiedź z Cytatem