Cytat:
|
Czasem wydaje się, że wiesz o czym piszez, a czasem jak laik. Jak to śruby są mocno dokręcone? Fabrycznie????? Bullshit. Właśnie momenty są tak dobrane, że wszystko jak masełko się odkręca. Najgorzej jak po fabryce byly tu "nasi" czyli Zdzichu Mechanik.
Śruby się źle odkrecają jak mają gwinty wystawione na działanie soli. Te w przednich wahaczach SĄ SCHOWANE!!! Czy Ty wogóle widziałeś jak jest przykręcony wahacz w MK2? Mam wrażenie, że nie.
Dla przykładu dzisiaj wymieniałem tylne łożysko. Fabrycznie dokręcone 65Nm i bez problemu poszło cztery śruby M8. Ja również wszystko dokręcam właściwym momentem +10Nm i wszystko super się odkręca.
|
Ha ha
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz Ci powiem jak to jest.
Po1-tylne lozysko to bzdura...to jest nic w stosuku do srub zawieszenia.
Po drugie niewiem jak jest w mk2 ale>> mk2 jest zobione na plycie mk1 wiec jest chyba bardzo podobnie?
Teraz sluchaj:
W tej salonowej foce która jest jeszcze w domu uwalił sie amortyzator...no niewazne jak
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby sie do niego dobrać musiałem wykręcić miedzy innymi wachacz i te 3 srubki amortyzatora od góry + sruba od łożyska i przegubu-bo końcówka wachacza nitowana.
Samochód zmontowany Fabrycznie..w 100% nikt nic wczesniej nie robił.
Najmnieszym problemem okazały się 3 śrubki od góry amortyzatora...te z pod maski i śruba od przegubu -ta od łożyska-chyba 32klucz lub cos wiecej bo niepamietam teraz.
Za to-efekt rozkrecania oryginalnie skreconego zawieszenia:
-urwana śruba od sworznia-koncowki wachacza do zwrotnicy...rozcinałem-i rozwiercałem
-do odkrecenia wachacza -metrowa przedłuzka +2 chlopa w kanale bo nie dało rady...mowie o tej szczególnie schowanej śrubie od tylniej tulejki wachacza.
Wierz mi ze srube od koła Tam jest chyba M24 lub M27 -odkreciłem bez problemu w stosunku do schowanej sruby od wachacza. Nie wiem ile wazysz..ale sprobuj u siebie ją kiedys odkrecic to sie zdziwisz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.