Temat: [Focus 2004-2008] Obsługa serwisowa klimatyzacji
View Single Post
Stary 25-04-2011, 22:11   #45
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Obsługa serwisowa klimatyzacji

marcinv530erx
Oczywiscie rozumiem niedowierzanie...Ale ciesze sie ze dyskusja moze wrocic na wlasciwy tor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dlatego pisalem ze sam tez w to nie wierzyłem i nabijalem u siebie 2 razy klimatyzacje bo mi cisnienia brakowalo, co powodowało niewłasciwą prace sprzęgła sprezarki.

250g to faktycznie galop...ale 100-150gram tego jestem w 100% pewien.
Potwierdza to fakt ze były osoby które jadąc 1 raz po kilku latach do przeglądu klimatyzacji w samochodach które mieli od nowości to spuszczali zamiast 740g >> ponad 800g czynnika. A przecież tego czynnika nie przybywa z czasem lecz ubywa.

Dlatego odnosnie tego co napisal kolega marcinv530erx proponuję zwrócić szczególną uwage na te ciśnienie jakie powinny być jesli bedzie kolega sie przypadkiem wybierał na dobicie.
Myśle że po dokładnym przeanalizowaniu tematu równie zauważysz że coś jest nietak a drugie dobicie czynnika do klimatyzacji w celu uzyskania własciwego ciśnienia zmieni diametralnie sposób załączania sie sprzęgła od klimatyzacji-co ma wpływ na jego żywotność.

PS. akurat w obiegu klimatyzacji ilosc czynnika ma znaczenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to nie jest tak samo jak z olejem.
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem