Temat: [Focus 2004-2008] Obsługa serwisowa klimatyzacji
View Single Post
Stary 25-04-2011, 23:29   #51
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Obsługa serwisowa klimatyzacji

Skoro ja sie myle to wyglada na to ze wiele osób którzy podobnie myśla jak ja tez sie mylą .
A moze wystarczy sie troche FIZYKI pouczyc?
Moze poczytajcie sobie temat:

http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=22391
przeczytajcie sobie ile miał mjopek=834g po ilu latach w samochodzie ktory mial od nowosci
28-03-09, 13:24 mjopek
oraz co mu napisał
22-05-09, 18:18 huascar
CYTUJE:
mjopek - to ze odessali wiecej niz powinno byc nie jest wcale bledem - zalezy to od cisnienia (scisliwosc gazow), co sie z tym rowna temperatury. Po dodawaniu mogl Ci sie czynnik rozprezyc w ukladzie.

Czyli waszym zdaniem Huscar niema racji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a fabrycznie mjopek mial źle nabite?
O kurde co na to ochrona srodowiska...
Tak wasza wiedza w dziedzinie fizyki jest powalająca...

I niepiszcze czegoś czego nie powiedziałem bo pisalem ze gaz powinno sie uzupelniac do wlasciwego cisnienia...150g jest to wartosc teoretyczna-to tylko liczba ale wlasciwe jest cisnienie w okreslonej temperaturze.
Jesli wam wystarczy 740g bez kontroli cisnienia to ok i niech tak zostanie.

Jeszcze raz..to jest temat z linkami gdzie mozna potwierdzic to co pisze oraz samo to co podaje producent ford..dla swoich klimatyzacji.
"Klimatyzacja-Prawidłowe nabijanie i jaka ilość czynnika."
Pozdrawiam was obojga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 25-04-2011 o 23:31
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem