Temat: [C-MAX 2003-2007] 2.0 benzyna źle odpala
View Single Post
Stary 26-04-2011, 15:30   #4
uciu
ford::amateur

Model: cmax
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: 2.0 benzyna źle odpala

Cytat:
Napisał tomtomasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zafajdana przepustnica sterowana elektrycznie... u mnie czyszczenie pomoglo na mniej wiecej 15kkm..
moj mechanik też ją podejrzewał ale okazało sie, ze jest czyściutka...

Cytat:
Napisał tomtomasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
uklad zmiennej geometrii dolotu (te cwane klapki o ktorych przeczytasz na forum) podobno klekocza jak diesel... nie wiem bo u mnie nic nie klekocze i nie dotykam sie do tego...
u mnie też nie klekocze, praktycznie nie słychać silnika wiec też tego nie ruszam na razie

Cytat:
ja u siebie zaczalem od wymiany swiec... przewodow nie bo przynajmniej u mnie takowych nie ma... kazda swieca ma swoja cewke...
Też wymieniłem świece i sprawdzałem "przewody" tzn te z cewkami, o których piszesz.

Dziś po każdym zgaszeniu silnika wciskałem pedał gazu i odpukać za każdym razem zapalił dobrze. Nie wiem czy to czasem nie zbieg okoliczności bo czasem cały tydzień dobrze odpalał a były dni/jak wczoraj/ że za kazdym razem były problemy. Na razie próbuje te wciskanie gazu:-)
uciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem