Temat: [Focus 2004-2008] Obsługa serwisowa klimatyzacji
View Single Post
Stary 27-04-2011, 10:24   #56
konrad_b
ford::advanced

Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Obsługa serwisowa klimatyzacji

Cytat:
Napisał skylla1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dajesz link do jakiegoś zestawu "zrób to sam" za 32$ i twierdzisz, że to pełny profesjonalizm, a profesjonalne automaty serwisowe to amatorszczyzna?
prawda jest taka, że nawet najmądrzejsza maszyna jeśli wymaga obsługi to ta obsługa jakieś pojęcie musi mieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

niestety ale kolega ma chyba sporo racji
prosta sprawa - sprawdzenie szczelności, full wypas maszyny niby mają taką funkcję, funkcja ta mówi że moja klima jest OK, a po 4-5miesiącach przestaje działać ... OCB ?

drugi przykład, jadę na taka super stację autem którego pan serwisant nie ma w katalogu i jest problem z nabiciem ... bo ile mamy dać ?
zaczyna się wertowanie w książkach, katalogach i interenecie
nabijamy "na czuja" tyle co w podobnym (młodszym) modelu ...
żałuje że pojechałem, bo klima działała OK, a 200zł poszło się paść
w dodatku nie wiem czy nabili tyle ile potrzeba (auto to suzuki vitara 3d 94r, nabite zostało wg zaleceń dla grand vitary 97r. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)