Cytat:
|
Proste wyjasnienie-proba szczelnosci przewaznie w maszynach jest na zasadzie podcisnienia...a przecierz uklad pracuje na cisnieniu-co to znaczy-to znaczy ze uszczelki/dziury są obciążane w drugą strone cisnieniem, wiec podczas takiej próby układ może sie uszczelnic i nie pokazać błędu. Wiec takie proby szczelnosci sa malo wiarygodne pomimo ze robione za pomocą super drogich kombajnow. Dlatego w sytuacji gdzie ewidentnie ubywa czynnika robi sie proby cisnieniowe.
|
ano, ale gość wyraźnie tego nie ogarniał, mówiłem mu że jest nieszczelna a on swoje
na szczęście zapłaciłem tylko 40zł za dobicie 150g (co jest podobno normą :O - do 20%, o tyle dziwne że w wspomnianej vitarze klima przez 4 lata niedotykana i działała super, a cholera wie kiedy w ogóle tam ktoś zaglądał)
zresztą jak sie słyszy już o wymianie czynnika to ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ciekawe jest że przy 590g - tyle zeszło, układ już nie ruszy, ludzie piszą że mieli 300g z hakiem i działało
dlatego trzeba uważać do kogo się jedzie, jak pisałem maszynę może mieć każdy, a obsłuży ją pewnie każdy z nas po 10min szkoleniu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale znać temat ... to już gorsza sprawa, w innym zakładzie gość zaproponował zostawienie auta, właśnie na próbę ciśnieniową (chyba azotem)
wcześniej podłączył manometr i sprawdził ciśnienie w układzie, nie wiem tylko czemu powiedział że jest pusto, jak było prawie 600g czynnika ?
tu znowu zapala się czerwona lampka hehe
najgorsze że dalej jestem w pkt wyjścia, tzn znowu trza zdecydować, dobić i jeździć następny rok ?
czy jednak zostawić auto i niech grzebią
na dzień dzisiejszy zdecydowałem dobić z barwnikiem i może coś wyjdzie