Cytat:
|
Pompa wyrabia się aż nadto - ciśnienie jest ZA DUŻE. Silnik wchodzi w tryb awaryjny kiedy wyraźnie czuć wyjątkowo mocne przyspieszenie (jakie normalnie nie występuje nawet z boxem) lub po odjęciu gazu tuż po mocnym depnięciu (ciśnienie powinno spaść - nie spada, pozostaje za wysokie).
|
Jestes pewien, ze to nie zasluga boxa?
Cytat:
|
W pompie oprócz zaworu regulacji ciśnienia IMV jest kilka innych zaworów kulkowych satabilizujących ciśnienie wewnętrzne pompy i na siłownikach wewnętrznych. Być może one są przyczyną skoków i zatrzymań ciśnienia kiedy box wymusza zwiększone parametry - nie wiem tego na pewno, tylko wymiana pompy na regenerowaną (tzw "nową" - 3.000 zł) dałaby pewność. Pewność za hm... 3.000 zł...
|
Piszesz jak rozumiem o zaworach zwrotnych w glowicy pompy. Tam sa 2 kulkowe i 2 plytkowe. Plytkowe jak pamietam zatrzymuja cisnienie w glowicy, zeby tloczki mogly je dobic, a kulkowe zatrzymuja cisnienie w szynie, zeby nie spadalo po wylaczeniu silnika. Jak one sa uszkodzone to jest prewnie dlugie krecenie, albo w ogole nie odpala (ja tak mialem przy nowej pompie z Forda).
Wg mnie jezeli zawor dawkowania paliwa i czujnik cisnienia byly sprawdzone to box nie pozwala na obnizenie cisnienia.