View Single Post
Stary 30-04-2011, 22:15   #5
lobuz
ford::beginner

Model: Focus MKII
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Czyszczenie odmy 1.6 TDCI

Cytat:
Napisał miru1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No cóż sam dekielek nie jest rozbieralny wymienia sie go razem z pokrywą koszt w ASO mazdy 120 zeta ,niemniej jednak da sie pomału rozebrać i co dalej?jak nie występują części zamienne tego elementu.Też się przymierzałem do wymiany tej pokrywy ale miły pan w ASO powiedział że to nie da żadnej gwarancji że będzie dobrze jest to wada konstrukcyjna tego silnika i zrezygnowałem.Przerobiłem całą odmę na swój sposób i resztki oleju zatrzymuje filtr, który nastepnie skapuje do specjalnego zbiorniczka. Taka moja recepta na olej w dolocie.Można też włożyć w rurę odmy jakiś filterek ale to na krótka mete bo co jakis czas trzeba będzie go czyścić no i zimą może zamarznąć a to już spory kłopot by sie zrobił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to lipa, ale tak to jest jak coś francuziki wymyślą. Strach się bać jak coraz bardziej poznaję ten samochód, wada konstrukcyjna za wadą i tylko płać i płacz. Ehh....... a mogłem kupić benzynę
lobuz jest offline   Odpowiedź z Cytatem