Bodzlo przecierz pisałem ze wszystko sprawdziłem nie tylko teoretycznie ale i praktycznie i tak robiłem!!!. Pisałem też zenie chodzi o ilość czynnika ale o ciśnienie!!!
I to jest prawda...moze zamiast się kłócić to sobie sam sprawdz..to sie przekonasz, bo ja już wiem.
Zobacz załączniki które przytoczyłem w temacie
Klimatyzacja-Prawidłowe nabijanie i jaka ilość czynnika.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=128985
Jesli zrozumiesz co tam piszesz to bedziesz wiedział dlaczego ważne jest ciśnienie a nie ilość czynnika który ma pewne tolerancjie i może mieć różną ściśliwość.
Nie jestem pierwszą osobą która zauważyła że do foki musi wejść więcej czynnika. I mówię tutaj o samochodzie bez wypadkowym z salonu!!! w 100% na oryginalnych częściach.
A pisałem dlaczego klimatyzacje w nowych pojazdach muszą mieć mniej czynnika -to są wymogi ekologiczne..tak samo jak katalizator...czy dpf. Silnik przez to wiecej pali ale ma czystsze spaliny. Bodzlo...Nie wiem co sie tak chcesz kłócić..napisz lepiej coś mądrego...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo teraz piszesz rzeczy o których nie masz pojęcia.
R134a jest tak samo szkodliwy dla srodowiska i z tego względu producenci mają obowiązki mieścić sie w jak najmniejszych ilościach tak samo jak w przypadku zawartości substancji szkodliwych w spalinach.
Bodzlo
a tu jeszcze taki gratisik dla Ciebie gdy bys dalej się chciał kłócić o ilość czynnika w klimatyzacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=22391
przeczytaj sobie ile miał mjopek=834g po ilu latach w samochodzie ktory mial od nowosci
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
28-03-09, 13:24 mjopek
oraz co mu napisał
22-05-09, 18:18 huascar
PS. ja nie jestem projektantem stacji serwisowych.
Jestem tylko konstruktorem.