Cytat:
|
Pytanie do mjprzem : Jakie jest dopuszczalne mak cisnienie w układzie chodzi mi o to przy jakim cisnieniu czujnik wysokiego cisnienia nie pozwoli pracowac klimatyzacji???
|
powyzej 29 barow czujnik rozłączy kompresor a jesli sie juz wylaczy sprezarka i spadnie do 17 to znowu pozwoli pracowac
Poza czujnikiem wysokiego i niskiego cisnienia jest jeszcze termistor na sprezarce ktory odcina sprezarke przy temp okolo chyba 120st ale tego niepotwierdze napewno.
Cytat:
|
Zamiast obrażać ludzi, idź na jakąś terapię. I oleju tez sobie nalej więcej do silnika, bo producent i tu na pewno zaniża ilość, abyś szybciej musiał remont silnika robić. Moje przemyslenia mówią, że powinno to być 450ml więcej. A dlaczego? Bo tak nalałem i silnik chodzi znacznie ciszej i spalanie mi spadło ;-)
|
Skylla1 a czy w tym cytacie co przytoczyles to czy kogos obrazilem? Napisałem co bym robił na miejscu serwisanta...
Taka jest prawda a ty mysl sobie jak chcesz a o oleju w silniku to nie jest ten wątek wiec sie nie wypowiadam. a dla twojej informacji mam oleju tyle co ma byc i niebede nawet rozmawiał na temat twoich głupich przytoczek z olejem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS. o oleju w silniku mozesz sobie sam doczytac dlaczego nie nalewa sie go za duzo.