No coz ..najwyrazniej Maurelisz nigdy nie zrozumiesz tego tematu z klimatyzacją, Ale ciesze sie że Tisa przytoczyłeś...przynajmniej nikt nie powie ze temp. z klimatyzacji niemoże być poniżej 4stC bo oczywiście że może być rownierz poniżej 0. W ten sposób sam potwierdzasz moje teorie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
. Piszac o kłotni ile moich postów miałeś na myśli ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden z klimatyzacją gdzie juz kilka osób potwierdziło to ze mam racje?
Drugi z olejem gdzie inni wytłumaczyli Ci juz chyba ze sprezarka puszcza olej? Oczywiscie wiem ze ty masz super sprezarke
Maureliusz wypisując takie teksty i nie pisząc nic związanego ze sprawą sam prowokujesz kłótnie. Powiedz Coś mądrego to sie nad tym zastanowię. Gdybyś może faktycznie przeczytał linki które przytoczyłem oraz sprawdził wypowiedzi innych zobaczyłbyś o czym mowie.
W temacie klimatyzacji moge osobiście podać kilka postów gdzie pomogłem innym...za to w czym ty TUTAJ pomagasz...?
Panowie piszę to co zauważyłem i sprawdziłem bo uważam że jest to istotna sprawa zważywszy jak słysze że ktoś jezdzi co roku na przeglądy klimatyzacji, wydaje po 200zl za dobicie 50g czynnika a i tak ma go tyle ze za rok znowu musi przyjechać, bo potrzeba dobić.
Ja rozumiem że ktoś kto nie jest głęboko w temacie nie będzie się z tym zgadzał ale jeśli ja potrafiłem dojść do tego że klimatyzacja działa niedokońca prawidłowo po nabiciu tego co podaje producent to i inni mogą myśle to zrozumieć.
A to dla tych co wierzą we wszystko co pisze producent.
Informacja z TISa dla silnika 1,8tddi
Objętość oleju przy pierwszym napełnieniu włącznie z filtrem oleju 6.1
Objętość oleju uzupełnianego włącznie z filtrem oleju 5.6
Ale jak zmieniam olej i spuszczam wszystko i poczekam az obleci włacznie z filtrem to dlaczego musze zalac 6,1L aby miec pomiedzy znakiem MIN a MAX
jak producent pisze ze powinno wystarczyc 5,6L....? niech ktoś mi to wyjaśni? Przecierz producent sie nie pomylił...
czyżby 5,6L to miało być jedynie uzupełnienie do znaku MIN...? I to tyle powinno być? Przecierz w instrukcji pisze ze jesli jest ponizej MIN to należy uzupełnić...wiec o co chodzi?
Aby miec 3/4 skali wlewam około 6,2....6,3L. Pozniej jezdze z tym przez 20kkm albo i wiecej jak niemam czasu zmienic i jest ok.
Pamietam tez ze jak nowy samochód był wyprowadzony z salonu to oleju było prawie pod znakiem MAX.
Teraz sami pomyślcie czy te 740g które podaje producent to nie jest tylko ostateczne minimum, a to by tłumaczyło dlaczego z oryginalnie nabitych klimatyzacji spuszcza sie wiecej czynnika jak pisze w instrukcji.