Cytat:
|
Jeden z klimatyzacją gdzie juz kilka osób potwierdziło to ze mam racje?
|
Nikt nie mówi że nie masz racjii tylko pytanie brzmi jakie będą tej racji konsekwencje.
Cytat:
|
Panowie piszę to co zauważyłem i sprawdziłem bo uważam że jest to istotna sprawa zważywszy jak słysze że ktoś jezdzi co roku na przeglądy klimatyzacji, wydaje po 200zl za dobicie 50g czynnika a i tak ma go tyle ze za rok znowu musi przyjechać, bo potrzeba dobić.
|
Jeżeli ktoś jedzi co roku na dobicie klimatyzacji to cos z nią jest nie tak bo dlaczego inni mogą jeździć przez 5 lat z działającą klimatyzacją ??? Moja klimatyzacja była nabijana w tym roku pierwszy raz od nowości samochodu czyli przez 6 lat było gites.
Cytat:
|
A to dla tych co wierzą we wszystko co pisze producent.
|
A ty nie wierzysz w sumie zresztą sam sie przyznałeś żę nie
Cytat:
|
Aby miec 3/4 skali wlewam około 6,2....6,3L. Pozniej jezdze z tym przez 20kkm albo i wiecej jak niemam czasu zmienic i jest ok.
|
Ten twój samochód wogóle jakiś taki rozepchany skoro wszystkiego wlewasz więcej . Wszystko jest wporządku do czasu....!
A tak w temacie w sumie to znalazłem w etisie wzmianke żę klimatyzacja prawidłowo działająca powinna miec cisnienie pomiedzy 4.1-5.5 przy 24C czyli według ciebie prawidłową tylko ze przy 600g czynnika (dla mk2)

,ALFA ROMEO 156 1.8 (144KM),ALFA ROMEO 156 2.0,(150KM) OBECNIE FORD FOCUS MK2 1.6(100KM) W PLANACH SKODA OCTAVIA