Cytat:
|
Nikt nie mówi że nie masz racjii tylko pytanie brzmi jakie będą tej racji konsekwencje
..W sumie kolego maureliusz taka temperatura ma sens ale napewno nie kosztem sprężarki...
|
Akurat w tym przypadku jest troche na odwrot..bo kosztem sprzegla sprezarki mamy wyzsza temp z nawieu. Bo jesli sprezarka chodzi dluzej to i chlodzi lepiej a im czesciej sie przełącza to tym gorzej chłodzi. Wiec im wyzsza temp. z nawiewu tym gorzej dla sprzegla i sprezarki.
Cytat:
|
Ten twój samochód wogóle jakiś taki rozepchany skoro wszystkiego wlewasz więcej . Wszystko jest wporządku do czasu....!
A tak w temacie w sumie to znalazłem w etisie wzmianke żę klimatyzacja prawidłowo działająca powinna miec cisnienie pomiedzy 4.1-5.5 przy 24C czyli według ciebie prawidłową tylko ze przy 600g czynnika (dla mk2)
|
Z tym olejem troszke przesadziłem..sprawdzałem dzisiaj co zostało i wyglada na to ze faktycznie wlalem okolo 11,5L/2samochody czyli bedzie srednio 5,7L. Poprostu myslalem ze wlalem ponad 12L ale jednak nie, wiec wprowadziłem w błąd.
Nie wiem co kolega miał jednak na mysli piszac ze wszystko jest wprządku do czasu...
Ale wracając do tematu
skąd taka informacja ze przy 24'C ma byc cisnienie 4,1....5,5bara?
jestem pewien ze powinno byc bardzo blisko 5,5 a i teraz sam chętnie bym sie upewnił że TIS podaje ze może być 4,1 bo to jest duze odejscie od tabeli cisnien dla czynnika R134a...a wiem ze to jest duza różnica w ilosci czynnika.
Wiem ze jak sprawdzalem to dla 25st podawalo sie zakres 5-7 barow...optymalnie bylo wiec okolo 6 barow.
Dlatego chetnie zweryfikuje skąd kolega wziął takie informacje i prosze o podanie linka jesli mozna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.