Mój silnik ze mną jeździ juz ponad 100 tys km na gazie. Wymieniam olej, świece i kable częściej niż jest to zalecane. Poza tym tankuję na markowej stacji. Najwięcej złego słyszę od tych którzy nigdy na gazie nie jeździli albo tych, co uważają że silnik powinien palić mniej gazu niż benzyny i nic przy nim nie robią.. (jednemu ze znajomych zapalił się silnik... Zrzucił to na gaz oczywiście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Silnik zasilany gazem najpewniej ma mniejszą trwałość, ale przy odpowiedniej dbałości, częstszej wymianie oleju, filtru powietrza i gazu, świec i czasem kabli oraz kontroli ustawień parametrów zasilania gazem - można jeździć dłuuugo i spokojnie na gazie... Po 100 tys km na gazie zmierzyłem kompresję w swoim silniku żeby wymierzyć to niszczące działanie gazu na silnik, te wypalone gniazda zaworowe, itd.. mam kompresję 13 - 13,2 - 13,2 - 13 . Dobrze jest więc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.