GTomek czytając twojego posta i oglądając zdjęcie z aukcji trochę zgłupiałem. Wg mnie (przed czyszczeniem dolotu dokładnie kopałem i studiowałem forum) na tej aukcji silnika układ zaworu ERG pasuje jak dla mnie do TDCI a nie dla TDDI (czyżby sprzedający nie wiedział co sprzedaje?). Pokopałem w aukcjach allegro i znalazłem zdjęcia: na pierwszym widok silnika TDDI tak jakbyśmy stali przed otwartą maską, a 2 zdjęcie tak jakbyśmy stali przy przednim kole od kierowcy, i tam zaznaczyłem zawór ERG w TDDI (tyle wywnioskowałem studiując forum). Czyszcząc dolot ze syfu chciałem się do niego dostać, jednak jest to bardzo ciężkie i dla tego narazie zaworu nie mam wyczyszczonego.
Dopiero na 3 zdjęciu to TDCI i także zaznaczyłem zawór ERG - tak jak w różnych opisach jest on z przodu po lewej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.