Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0 TDDI gdzie sie znajduje zawor EGR
View Single Post
Stary 04-05-2011, 12:41   #3
przemo_1981
FCP member

Imię: Przemo
Model: Mazda CX-60 i Puma St-Line
Silnik: 2.5 PHEV 327KM i 1,0 EB 125KM
Rocznik: 2023 i 2020
Domyślnie Odp: mK3 2.0 TDDI gdzie sie znajduje zawor EGR

GTomek czytając twojego posta i oglądając zdjęcie z aukcji trochę zgłupiałem. Wg mnie (przed czyszczeniem dolotu dokładnie kopałem i studiowałem forum) na tej aukcji silnika układ zaworu ERG pasuje jak dla mnie do TDCI a nie dla TDDI (czyżby sprzedający nie wiedział co sprzedaje?). Pokopałem w aukcjach allegro i znalazłem zdjęcia: na pierwszym widok silnika TDDI tak jakbyśmy stali przed otwartą maską, a 2 zdjęcie tak jakbyśmy stali przy przednim kole od kierowcy, i tam zaznaczyłem zawór ERG w TDDI (tyle wywnioskowałem studiując forum). Czyszcząc dolot ze syfu chciałem się do niego dostać, jednak jest to bardzo ciężkie i dla tego narazie zaworu nie mam wyczyszczonego.

Dopiero na 3 zdjęciu to TDCI i także zaznaczyłem zawór ERG - tak jak w różnych opisach jest on z przodu po lewej.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez przemo_1981 ; 04-05-2011 o 12:47
przemo_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem