View Single Post
Stary 05-05-2011, 18:11   #6
waflocki
ford::amateur

Imię: Marek
Model: c-max
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Awaria turbiny (wyciek oleju), wymiana filtra pdf, auto przestało odpalać

Wciąż czekam na części. Na szczęście mam teraz auto zastępcze...w benzynie. Pali 1,5 litra więcej ,ale przynajmniej jeździGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do wtrysków to nie wiem czy to przez wymianę filtra...raczej nie. Myślę, że może być to po prostu zbieg okoliczności, albo mechanik mnie naciąga. Dla świętego spokoju wole przyjąć tą pierwszą wersje.
Mam ten samochód pół roku i jak do tej pory już raz mi nie odpalił zimą (wymienić trzeba było filtr paliwa) i raz drzwi przestały się zamykać, a teraz posypało się kilka rzeczy na raz.
Następne auto jakie kupię to będzie prosta benzyna.
Szkoda, że już nie robią silników typu VW 1.9TDI 90KM, tam turbo to trzeba było wymieniać co 200-300tyś.km. W fordach co ~110tyś, a już nie mówiąc o zbędnych filtrach i czujnikach.
Jedynie co to komfort zmienia się w fordach na duży +. Chociaż z tyłu trochę głośnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
waflocki jest offline   Odpowiedź z Cytatem