Cytat:
Przepływka w TD nie ma nic do wolnych obrotów, więc to na razie sobie odpuść. A co do zapowietrzania się układu. Są jakieś objawy nierównej pracy silnika? Falowania obrotów, itp?
|
Kolego Invi017 z całym szacunkiem ale jednak się mylisz. Nie dalej jak przedwczoraj czyściłem przepływomierz. Przed tą operacją obroty spadały mi chwilami nawet poniżej 500 i to całkiem nieregularnie, niezależnie od temperatury itd. Z niczym nie mogłem tego powiązać a po wyczyszczeniu przepływki, jak rękę odjął.
Cytat:
Podłącze się do tematu. Jak sprawdzić czy korektor działa w silniku TD z pompą Lucasa ??
To pytanie w ogóle nie pasuje do tego tematu, więc może użyj wyszukiwarki - bo gdzieś było to opisywane.
|
Tu również stanowczo z Tobą się nie zgodzę! Korektor ma wpływ na obroty a zwłaszcza na ich falowanie w okolicach 2000.
Pozdrawiam
Autorawi, przede wszystkim obejrzyj korektor, czy nie ma wycieków paliwa, jeśli są, to wymiana lub regeneracja, sprawdź też, czy po ustawieniu kluczyka w drugim położeniu (grzanie świeczek) słuchać przez kilka sekund charakterystyczne terkotanie, jeśli nie, to korektor do wymiany.
Pozdrawiam