Ja mam podobny przypadek jak kolega przy jeździe ok 80 /90 km /h czuję drgania podczas hamowania które są przenoszone na kierownicę - tylko podczas hamowania. Zauważyłem, że nastąpiło to po tym jak wymieniłem opony na letnie - z zimowych (felgi stalowe) na letnie (na alufelgach). Może to tylko przypadek a czy może być tutaj kwestia wyważenia ? Ale gdyby było źle wyważone to w ogóle podczas jazdy odczuwałbym bicie / drgania a nie tylko podczas hamowania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. byłem dzisiaj na przeglądzie w Norauto/Gliwice i stwierdzili że wszystko jest w porządku. Nie mówiłem im przed przeglądem nic - ale po przeglądzie powiedziałem o drganiach to stwierdził, że może to być wina tarcz. Więc zaproponował wymianę i tarcze norauto 2 sz za 159 + klocki 12-55 tomex za 71 + wymiana 100 pln. Co wy na takie ceny - czy warto i czy opisana sytuacja dotyczyć może właśnie "że trzeba wymienić tarcze" ? Mam fiestę 1.3 2007 51 kW przebieg ok 55.000 - w serwisie forda wymiana klocków 400 + tarcz 500
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.