Temat: [C-MAX 2003-2007] Naprawa przycisku tylnej klapy
View Single Post
Stary 09-05-2011, 00:16   #13
kecajm69
ford::beginner

Model: Fokus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI 136km
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Naprawa przycisku tylnej klapy

No też tak myślałem że to trzeba tak potraktować bo inaczej nie da rady. W tym tygodniu zabiorę sie za to, zrobię fotki.
No i wczoraj problem rozwiązałem domowym sposobem. Tak jak już wiecie odkręcamy dwa wkręty osłony klapy bagażnika i podważamy tą osłonę od dowolnego brzegu i osłona fajnie się wypina nie ma możliwości coś połamać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Następnie odkręcamy 4 śrubki(3 widoczne na fotce) i wyciągamy całą listwę na warsztat.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dany wyłącznik ma z boku dwa zaczepy które wciskamy i mamy wyłącznik na zewnątrz.Ten mikro wyłącznik w naszych rocznikach wyciskamy w tą stronę co była guma,oczywiście odlutowywujemy kabelki. Następnie wciskamy nowy wyłącznik ja troszkę musiałem podpiłować boki obudowy aby wszedł, ustawiamy go tak aby działał po naciśnięciu przez tą dźwignię.
Mikro wyłącznik oczywiście od kompa tak pisał kolega. Silikonujemy sobie to miejsce aby woda nie dostawała się do tego mikro wyłącznika. Składamy wszystko w odwrotnej kolejności. Koszty 0zł bo mikro wyłącznik dostałem ok kumpla komputerowca, no oczywiście walczyłem z tym z godzinkę i na końcu wypiłem piwko za powodzenie operacji.

Ostatnio edytowane przez kecajm69 ; 22-05-2011 o 14:22
kecajm69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem