View Single Post
Stary 09-05-2011, 14:37   #31
_holek
ford::average

Model: BMW 320d xDrive GT, Vespa LX
Silnik: 320d TwinPower Turbo + M Power Kit
Rocznik: 2014, 2013
Domyślnie Odp: Focus - dylemat kupującego

Cytat:
Napisał Pastoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
_holek, porównujesz słusznie, ale niesprawiedliwie dla Mondeo.

Widzę 20.000zł na korzyść Focusa, nie ma dodatkowo w pełni skórzanej tapicerki.
Porównałem swoją konfigurację. Bez rabatu to 25 tysięcy różnicy.

Cytat:
Napisał Pastoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Mondeo da się urwać zdecydowanie większy rabat, w przypadku takiego Focusa będzie ciężko. Ostatecznie proponuję stanąć obok tak wyposażonego Mondeo i Focusa, przejechać się.
Nie wiem ile można wyszarpać z ceny na mondziaku ale na pewno więcej niż na foce. Nawet jeżeli byłoby to 20 tysięcy a 10 na foce to różnica w cenie nadal jest znaczna i wynosi 15-16 tysięcy (czyli prawie 20%) a to znacznie przekracza mój budżet.
Osobiście wybrałem focusa także dlatego, że mondeo jest dla mnie za duże. Nie mam dzieci, najczęściej poruszam się sam albo w dwie osoby. Kilka razy w roku jadę w 3 osoby i tyle. A miejsca na parkingu podziemnym za dużo nie ma także wożenie powietrza mondziakiem w moim przypadku jest bez sensu.
Ale zdaję sobie sprawę z tego, że po to produkuje się samochody od wielkości Ka do Galaxy aby każdy znalazł coś dla siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Kolega ma budżet 110.000 zł, pozostawiamy do rozwagi.
Gdybym miał 110 tysiaków na samochód to pewnie zdecydowałbym się na wożenie powietrza mondeuszem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
_holek jest offline   Odpowiedź z Cytatem