No ja tez sie kiedys zdziwilem jak odlaczylem akumulatorek a po 30 minutach bo cos tam robilem nadal bledy zostaly.
a z ciekawosci czym alfe resetowales...? jaki sprzet...? jaki soft...pytam bo ciekaw jestem tak na przyszlosc.
Kiedys znajomemu robilem turbo w alfie 156 z 1.9 2003r ale to z 3 latka wstecz. to ten silnik 150KM chyba bo taki byl.
ale strasznie nie polubiałem przez to tego samochodu. Swoją drogą niewiem jak dlugo ale przez jakis czas koles jezdzil z przepuszczajacym wtryskiem w wyniku czego pozniej ładnie tloka wypalilo bo ten wtrysk zaczął lac zapewne w to jedno miejsce. Ale w koncu i tak to kiedys tak przegazowal ze silnik zatarl. Pozniej moglem sie z bliska tloczkowi przyglądnąc.
Cos mi sie zaczyna wydawac marcinv530erx ze wy tam wszyscy za granice wyjezdzacie pracowac w branzy motoryzacyjnej...no bo skąd wy macie dostepy do tego wszystkiego...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja za dlugo nie siedziałem w motoryzacji i mi tylko hobby zostało i kontakty szybko sie urwały jak profil zawodowy zmieniłem...Dlatego czasami brakuje własnie wiedzyna temat czym co i jak zrobić. Głownie mam na mysli diagnostyke i mozliwości związane z przeprogramywaniem sterowników. Chyba musze nad tym przysiąść troche. Chetnie opisałbym pozniej co jak zrobic aby niewydawac kasy za np. przeprogramowywanie ECU aby dpf wywalic bo zauwazyem ze jest to aktualnie temat "tabu" i nikt niczym sie niechce chwalic tylko kaske czesac.