Odp: Gaśnie po odpaleniu, nierówna praca silnika - co jest??
A ja nie wiem co Ty tam miales na mysli piszesz odpiac przepustnice to sie pytam o co chodzi , bo kolega pojecia nie ma i jeszcze by ja wywalil cala i by mial roboty niepotrzebnej. (fakt ze domyslilem sie zaraz o co Ci chodzi ale cwaniakujesz duzo to sie bede czepial)
Trzeba stwierdzic czy pali na wszystkie czy nie to raz. jak nie pali to wtedy szukac .
Jak problem sie dzieje tylko przy wilgoci deszczu , to wiadomo ze cos z elektryka.
od kabli cewki jak i samych kabli do cewki. Czujniki iich polaczenie.
Tak samo zczytywanie kodow bledow to by sie przydalo podpiac i ladnie sprawdzic czy wszystkie czujniki dzialaja poprawnie. jak pracuje sonda tps maf obserwujac te dane mozna czasami cos wywnioskowac. Jadac autem.
Bo 3/4 magikow umie tylko podlaczyc pod kompa i przeczytac kody bledow , wykasowac i skasowac 100zl .
Dwa jeszcze cala sytuacje komplikuje lpg.
A teraz pytanie do czego byl podpinany komputer i czy tylko zczytywane byly bledy czy cokolwiek innego. Bo sonde nie musi dzialac poprawnie a bledow moze nie byc.
No i najwazniejsze by sie przydal czytelny opis po polsku co sie dzieje na gazie a co na benzynie. Czy sa takie same objawy czy jak to wyglada
Ostatnio edytowane przez tomiscorpio ; 13-05-2011 o 16:12
|