View Single Post
Stary 14-05-2011, 21:39   #54
marcinv530erx
ford::average

Imię: marcin
Model: Focum MK2
Silnik: 1.6 (100KM)
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Gaśnie po odpaleniu, nierówna praca silnika - co jest??

Cytat:
Napisał laryz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na wymianę cewki umówiłem się na przyszłą środę i okaże się co i jak - na pewno opiszę wynik.
Co do gaśnięcia dzieje się tak tylko na benzynie bo silnik przełącza się mi na LPG powyżej 35-40 stop C. Więc cała sprawa rozgrywa się na zimnym silniku.
w twoim wypadku wygląda to na typowy objaw uszkodzonego krokowca ale nierozumie dlaczego jak jest ciepły silnik objawy nie wystepują . Co do nie rownej pracy obstawiał bym cewke fajnie by było ustalic na którym cylindzrze wystepuje wypadanie zapłonu i sparwdzic ewentualnie podmienic miejscami swieczki zeby wyeliminowac uszkodzona swieczke spotakałem sie z nowymi uszkodzonymi swieczkami w obrocie wiec mozna to łatwo wyeliminowac jezeli dalej bedzie wystepowac wypadanie zapłonu na tym cylindzre obstawiał bym cewke (oczywiscie zakładająć że kable nie maja jakiekos przebicia ale wymieniłeś na nowe wiec raczej to nie mozliwe).

Oczywiscei posprawdzałes połaczenie wszyskich kabli itp!?
VW GOLF MK1 1.6 SWAP NA 1.8 GTI,BMW 535,VOLVO 440 1.7,OPEL VECTRA A 1.8,AUDI 100 2.0,ROVER 216 ,ALFA ROMEO 156 1.8 (144KM),ALFA ROMEO 156 2.0,(150KM) OBECNIE FORD FOCUS MK2 1.6(100KM) W PLANACH SKODA OCTAVIA
marcinv530erx jest offline   Odpowiedź z Cytatem