Witam!
To mój pierwszy komentarz w Klubie, więc proszę o wyrozumiałość
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprowadziłem z Holandii forda Mondeo 2.0 TdCi kombi 2003 r. Uwagi jakie zauważyłem podczas 900 km drogi to:
1. przy wciśniętym sprzęgle pod pedałem sprzęgła czuje jakieś lekkie wibracje, im mocniej wcisnę, tym bardziej czuć
2. przy ruszaniu gdy wciskam sprzęgło (1-szy bieg) słychać jakieś szuranie (dźwięk jakby jakieś metalowe tarcze się o siebie tarły), jak wcisnę lżej, to uda się ruszyć bez tego szurnięcia
3. w kabinie podczas jazdy (na każdym biegu i obrotach) mam taki dziwny odgłos, nie jest głośny , ale denerwujący, bo o niskiej częstotliwości (jakby puknąć lekko w duży garnek i włożyć do niego głowę). dźwięk ten jest stały i niezależny od zakrętów, prędkości itp.
4. gdy wrzucam dwójkę, a nie rozpędziłem się zbyt mocno, to auto samo trochę przyśpiesza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy to normalne, czy powinienem bardziej rozbujać na jedynce?
5. czy 4-kę wbijać przy prędkości 60km, bo przy 50-ciu mam wrażenie, że trochę zamula? a nie chcę przeciążać silnika
Proszę o odpowiedzi Panowie, chciałbym być też szczęśliwym posiadaczem Mondka mk3
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jeszcze jedno pytanie: poczytałem i znalazłem, że diesela nie można dusić przy ruszaniu. To może mi słychać takie szurnięcie przy ruszaniu, bo za mało gaz duszę (ok 700 obr)?