Cytat:
Hm?
Przecież malowane są same wkłady a nie odbłyśniki. Przykładem może byc pierwsza lepsza ''Polówka'' mojego brata z 2010r., która fabrycznie ma czarne lampy, ale oczywiście odbłyśniki srebrne.
Za co moją zabrac dowód? Przecież Mondek mógł wyjechac z fabryki z takimi lampami.
Dodatkowo na szybko aukcja z alledrogo: http://allegro.pl/lampy-reflektory-f...607738345.html
Pozdrawiam
|
Uwierz mi, mam tu diagnoste obok siebie, nie wolno ingerować w oryginalne oświetlenie "rozporządzenie ministra infrastruktury z 2001 kwiecień któryś tam" mój kumpel teraz dokładnie nie pamięta bo piwko robimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Homologacja jest ważna tylko wtedy kiedy produkt nie jest przerabiany, jaka kolwiek ingerencja w zespół świetlny (nie ogranicza się to tylko do lampy ale i sposobu zasilania) powoduje utratę tej że homologacji.
Nowe VW mają lampy przystosowane do tego typu liftu i maja inne odbłyśniki.
Co do aukcji z allegro- żadne lampy firmy DEPO nie mają homologacji i znajdują się na czarnej liście policji i diagnostów, a to że mają bite "E4" na lampie nic nie znaczy (to tak samo jak przyjeżdza klient na przegląd z folią na przednich szybach i udowadnia że jego folia ma homologacje bo przecież jest naklejka pod folią i jemu wolno)
Dodatkowo wg. polskiego prawa (to samo rozporządzenie) zespół świateł postojowych musi się składać z jednego punktu świetlnego na reflektor. Tzn że używanie tzw. ringów w polsce jest niedopuszczalne. Jest to aukrat paranoja bo na podstawie tego przepisu policja może zatrzymać dowód właścicielowi nowego BMW...
Wielu kierowcom wydaje się że policja to gamonie a na stacji przeglądów to dziadki się nie znają. Nic bardziej mylnego - policja jak i diagności są na bierząco doszkalani i wiedzą więcej niż Wam się wydaje... Poprostu nie należy im zachodzić za skórę a tym bardziej traktować ich jak idiotów