View Single Post
Stary 18-05-2011, 08:10   #510
Kaczmarczykd

Angry Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

witam.
moje mondeo 2001r 115 km tddi boryka sie z ta nieszczesna migajaca sprezynka.
zimny silnik to autko odpali , natomiast przy rozgrzanym silniku zaczyna migac do mnie sprezynka.majster postawil dignoze ze to sterownik pompy wtryskowej , wymienilem caly zestaw (pompa + sterownik- w serwisie Forda) i przez dwa dni byl spokoj. 3 dnia pojawila sie znowu sprezynka... odlaczenie akumulatora pomoglo na powrot do domu..nastepna rzecza jaka wymienilem to czujnik polozenia walka korbowego..bylo fajnie przez 24h.. i znowu nie moglem odpalic przez migajaca sprezynke , probowalem znowu zresetowac poprzez odlaczenie akumulatora - niestety nic to nie dalo - odpalil sam dopiero jak spadla temperatura i wtedy bezpiecznie wrocilem do domu, po powrocie zgasilem autko i ponownie je odpalilem po 10 sek.. ale odczekalem okolo 5 minut juz migala do mnie srezynka.
nadminiam ze w momencie gdy miga sprezynka - nawet na zimnym silniku- zauwazylem ze wskaznik temp na wskaznikach delikatnie sie podnosil (nawet gdy stal cala noc pod blokiem).jesli odpale auto to moge jezdzic dopoki nie zgasze, nie dymi , nie ma spadku mocy.

pojawila sie diagnoza -bledy : problem z zasilaniem paliwa , cos ze stacyjka (wykasowane) , z tempomatem (wykasowane)

POMOCY !!

Ostatnio edytowane przez Kaczmarczykd ; 18-05-2011 o 09:04
  Odpowiedź z Cytatem