Odp: Maksymalne obciążenie auta. Jak zachowuje się zawieszenie ?
szczerze , to nie wiem co masz zamiar wozic, ale standardowe pakowanie , czyli 2 doroslych, dziecko, jakas spacerowka i zapchany caly bagaznik standardowymi pakunkami, dodatkowo upchane jakies tam ceramiki z ikei w sumie taki sredni karton i moze troszke przysiadl, ale zeby ciagnac rure po asfalcie , to raczej na pewno nie. kiedys zaladowalem go jakimis nowo kupionymi meblami, czyli paczki z drewnem i bylo tego sporo. fotele wyciagneiete i nawalone troszke powyzej linii okien. wtedy przysiadl, ale wtedy po bezdrozach sie nie pedzi.
moje jest z niemiec i bylo kupione z siatka zabezpieczajaca bagaznik. i musze powiedziec , ze wkurza mnie twardosc tego auta. szukalem , czy moze nie mam jakiegos wzmocnionego zawieszenia, bo podobno byly i takie, ale nie znalzlem nic, co by wskazywalo na to, czy to po vinie , czy wizulanie. glownie chodzi zdajesie o stabilizator i cos tam jeszcze. tu moge juz pisac bzdury, bo dawno to sprawdzalem.
czego bym sie bardziej obawial, to moc silnika. jazda po serpentynkach gorskich z obciazeniem i u siebie czulem jak juz silnik sie baardzo meczyl. no i troszke trzeba uwazac przy wyprzedzaniu, bo juz sie tak nie zbiera.
Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 18-05-2011 o 14:04
|