Dzięki za odpowiedzi.
Zdjęcie, do którego podałem link, jest tylko zdjęciem poglądowym, żeby wyjaśnić dokładnie o którą matę mi chodzi (z doświadczenia wiem, że ciężko to słownie wyjaśnić i prawdę mówiąc do tej pory nie wiem, jak poprawnie ją nazwać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Podczas suszenia wszystko było o wiele bardziej wybebeszone, z podkładkami i tunelami, jak sugeruje maureliusz.
Przyczyną był otwór, który znajduje się pod tą czarną styropianową podkładką, przymocowaną do maty - również widoczny na zdjęciu. Po zaklejeniu jest sucho nawet po jeździe w największe ulewy, czy po myjni, co wyklucza wszelkie inne źródła.
A taka wata, siłą rzeczy trochę podciąga wodę. W każdym bądź razie plamy nie są szczególnie duże i stosunkowo łatwo dostępne, ale samo suszenie widocznie nie jest wystarczające, bo jak popada to i wilgoć z butów powoduje, że następnego dnia zapach jest intensywniejszy.
A macie pomysł na zamiennik tej maty, żeby nie przepłacać w ASO ? (tam sama mata to koszt bodajże 700 zł, a drugie tyle robocizna, bo trzeba ściągnąć całą deskę rozdzielczą)